Reparationer

Bilteknik ”Mitt i Stan” är en allbilsverkstad med mångårig erfarenhet av alla typer av service och reparationer på personbilar, transporterfordon o. dyl. Bilteknik ”Mitt i Stan” är också specialiserat på rostskyddsbehandlingar av personbilar. Som lånebil, när du lämnar in din bil för service eller reparation, erbjuds en Volvo V70.


Tips till våra kunder!
http://www.autokatalogen.se/images/startpage/banner/bnr-image.png
Reparation av bromsar
Reparerar eller byter man bromsklossar är det viktigt att man lägger ner tid på att skrapa bort all rost på gliddelar och att med en biologisk vätska smörja bromskolvar och övriga delar. Använd inte petroleumsmörjmedel, detta förstör gummit som skyddar kolvarna. Det kostar lite extra att utföra detta extra arbete, men så håller bromsdetaljerna många år.

_____________________________________________________________________________

Edge 5w30 1lOljebyte

Oljeservice vid 3 000 mil fungerar inte när du endast kör 1 000 mil/år. Motorerna slaggar igen p.g.a. att det bildas kondensvatten i oljan. Detta uppstår speciellt när man framförallt kör korta sträckor med kall motor. Mest kritiskt är det under perioden höst och vår då luften är fuktig. Många motorer har fått tas isär till dyra kostnader.

_____________________________________________________________________________

http://www.autokatalogen.se/Matrix/images/1/4/4277807.jpgSänkta bilar

Många sänker sina bilar för att det ska se bra ut, men då kommer avgassystem och katalysatorer att skadas, vilket oftast blir en dyr historia. Exempelvis kostar det omkring 18 000 kr att laga på en  Audi V6.

_____________________________________________________________________________

 

Rostskydd

Kondens som finns inuti bilen letar sig till den kallaste delen av bilen där den sätter sig på plåtdelarna. Oftast blir bagagelucka och bakre skärmkanter, dörrar och sparklådor upprostade. Ett begränsat rostskydd är en bra investering för att hindra detta och behöver inte kosta mycket. Man rostskyddar bara de partier som är mest utsatta för att angripas rost.

_____________________________________________________________________________

 

Bilprovningen  När din verkstad säger att du får gratis förbesiktning är det inte gratis, ingenting är gratis! Besikta bilen hos bilprovningen som är ett oberoende kontrollorgan sen kan du kontakta din verkstad för de reparationer som behövs.